• vader-en-zoon-heel-veel-plezier-StrijpS-Eindhoven-Karin-Verhoog-Fotografie

Veelgestelde vragen

 

Over de praktische kant van de fotoshoot maak ik graag heldere afspraken. Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen met antwoorden. Toch nog een vraag? Bel of mail me gerust!

Wat is een geschikte foto-locatie?

Bij een fotoshoot maak ik zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Ik zoek daarom graag een buitenlocatie op. Het liefst een plek die voor jullie betekenis heeft, maar in ieder geval een plek die bij jullie (en jullie interieur) past. Er zijn weinig eisen aan de foto-locatie, zolang er maar voldoende licht is en jullie je er prettig voelen. Op hele zonnige dagen is schaduw ook erg fijn.

 

Wat doen we bij slecht weer?

Het hoeft niet persé zonnig te zijn voor mooie, frisse foto’s, zolang het maar droog is. Maar als het weer echt niet meewerkt, bijvoorbeeld omdat het regent, dan verzetten we de afspraak. Annuleren zonder een nieuwe afspraak is kosteloos tot twee weken van tevoren. Zeg je de afspraak later af, dan breng ik 25% van het reportagebedrag in rekening.

 

Kan ik de afspraak annuleren, bijvoorbeeld als iemand ziek is?

Is één van de deelnemers aan de fotoshoot ziek op de afgesproken dag, dan verzetten we de afspraak. Hier zijn geen kosten aan verbonden, mits we meteen een nieuwe datum prikken.

 

Hoe zit het met auteursrecht/portretrecht?

Het auteursrecht op de foto’s behoort toe aan Karin Verhoog fotografie. Koop je digitale bestanden,  dan ontvang de bestanden voor eigen gebruik. Gebruik van deze foto’s voor commerciële doeleinden is niet toegestaan.

Alle foto’s die ik maak, mogen door mij worden gebruikt voor promotiedoeleinden. Bijvoorbeeld op mijn website of social media. Maar heb je dit liever niet, of wil je graag vooraf weten welke foto's ik waarvoor gebruik? Geef het gerust aan, dan hou ik hier uiteraard rekening mee. Lees hierover ook in mijn algemene voorwaarden.

 

Wanneer zijn de foto’s klaar?

De gemaakte foto’s worden binnen twee a 3 weken na de fotoshoot door mij geselecteerd en nabewerkt. Daarna maken we een afspraak voor een bestelsessie, eventueel via Skype. 

 

Wat trek ik aan?

De belangrijkste tip is: kies kleding waar je je lekker in voelt. Ga je met meerdere mensen tegelijk op de foto, stem de kleding dan een beetje op elkaar af. Kleur mag zeker, maar pas wel op met drukke prints en teksten. Bij een afspraak voor een fotoshoot stuur ik je vooraf een document met uitgebreide kledingtips

 

Wat is een handig moment voor een fotoshoot?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van de mensen die aan de fotoshoot deelnemen. Kies voor een moment waarop iedereen uitgerust is en voldoende tijd heeft. Houd rekening met middagdutjes en andere activiteiten op dezelfde dag.

 

Ik wil graag een fotoshoot op mijn kinderfeestje. Kan dat?

Jazeker, dat kan! Bij ‘Model voor 1 dag’ staan jij en de gasten op jouw feestje voor een keer heerlijk in de spotlights. Dat wordt een feest om nooit te vergeten!

 

Kan ik een fotosessie cadeau doen?

Natuurlijk kan dat! Een fotoshoot is een cadeau dat een heel leven mee gaat. Je kiest zelf het bedrag dat de ontvanger mag besteden. Laat me weten wat jouw wensen zijn en ik maak er een feestelijk pakketje van.

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2024 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten