• workshop-playful-heart-fotografie-kinderfotografie-familiefotografie-karin-verhoog-fotografie

Workshop Kinderfotografie

Fotoshoots met kinderen zijn zonder twijfel de meest uitdagende fotoshoots van allemaal.

Kinderen fotograferen is uitdagend omdat kinderen nu eenmaal niet dagelijks tegenover een fotograaf staan. En vanwege de ouders, die vaak hoge verwachtingen hebben en zich zorgen maken of hun kind wel ‘goed meewerkt’. Aan jou als fotograaf de taak om dit alles in goede banen te leiden: de kinderen op hun gemak stellen, hun aandacht vasthouden, ouders instrueren. En ondertussen spontane foto’s maken van vrolijke en ontspannen kinderen.

Het lijkt een onmogelijke opgave, maar voor mij is het een feestje. In onderstaande, super korte video ligt ik een klein tipje van de sluier op. Je ziet mij aan het werk én de bijbehorende foto's laat ik je ook zien!

Tijdens mijn workshop kinderfotografie leer ik je hoe ook jij een fotoshoot met kinderen tot een feestje maakt. Met ongelofelijk mooie foto’s als resultaat.
 

Creëer de juiste sfeer

Sinds ik families fotografeer volgens de principes van Moment Design (geïnspireerd op de Playful Heart techniek van Juliana Wiklund) geniet ik dubbel van een fotoshoot met kinderen. En ik niet alleen, ook de kinderen vinden het fantastisch. Dankzij de speelse ‘invites’ durven ze zich voor mijn camera helemaal te geven. Ik daag ze uit met spelletjes die passen bij hun leeftijd en interesses. Ze gaan er vaak zo in op dat ze vergeten dat het spannend is en helemaal zichzelf durven zijn. Blije gezichten, spontane momenten: het gebeurt gewoon voor mijn camera. En ik leg het vast.
 

Het geheim van Playful Heart kinderfotografie

Kinderen mooi fotograferen heeft alles te maken met contact. Natuurlijk zijn zaken als licht, belichting en compositie ook belangrijk, maar dat is niet waar deze workshop over gaat. Tijdens mijn workshop Kinderfotografie leer ik je vooral om kinderen – én hun ouders – mee te nemen in het moment.
Met camera en al stappen we in de belevingswereld van het kind. Van daaruit gaan we samen op zoek naar wat hen vrolijk maakt. We creëren grappige momenten en maken plezier. Al spelend vergeten kinderen dat we met een fotoshoot bezig zijn. Ze laten zichzelf echt zien en dat levert de meest magische momenten op. Als ervaren fotograaf weet je dan wat je te doen staat.

En de verwachtingsvolle ouders? Die genieten dubbel! Of ze nu wel of niet zelf op de foto gaan, bij en fotoshoot met kinderen zijn ouders superbelangrijk. Ik leer je hoe je ze enthousiast maakt en samen in beweging brengt. Door ouders op de juiste manier te instrueren, haal je het beste in hun kind naar boven. Geloof me, zo’n fotoshoot vergeten ze nooit meer!
 

Voor wie is de workshop kinderfotografie bedoeld?

Mijn workshop kinderfotografie is bedoeld voor beginnende en ervaren fotografen die zich verder willen ontwikkelen. Fotografen die niet meer met flauwe grapjes en piepspeeltjes willen werken om de aandacht vast te houden. Fotografen die in een ontspannen sfeer kinderen met échte emoties willen vastleggen. 

In een workshop van 1 dag deel ik mijn ervaringen als Playful Heart expert en laat ik je zien hoe deze techniek werkt. Het belangrijkste dat ik je wil leren is hoe je van een fotoshoot met kinderen een feestje maakt, van de eerste tot de laatste minuut.

Deze workshop kinderfotografie is totaal anders dan alle andere. Je zult zien dat je veel meer voor elkaar krijgt dan je ooit had gedacht. Ik kan niet wachten om het je te laten ervaren!  
 

Wat leer je tijdens deze workshop?

vlinder Goed voorbereiden
Vlinder-klein Effectief instrueren van ouders en kinderen
Vlinder-klein Contact maken met kinderen
Vlinder-klein Interactie tussen kinderen en hun ouders
Vlinder-klein Hoe hou je het leuk tot de laatste minuut
Vlinder-klein De ideale foto locatie
Vlinder-klein Spontane en natuurlijke lach
Vlinder-klein Tips qua techniek
 

Programma workshop kinderfotografie

• 10.00-10.15 uur      Inloop, warm welkom met koffie, thee & lekkers
• 10.15-12.45 uur      Playful Heart techniek, ouders aansturen, troubleshooting
• 12.45-13.30 uur     Heerlijke lunch
• 13.30-14.00 uur     Magical bag & voorbereiden op de fotosessie
• 14.00-15.30 uur     Demonstratie fotoshoot met een gezin
• 15.30-16.30 uur     Napraten, tips en adviezen

* Je kijkt mee tijdens een Playful Heart fotoshoot met kinderen. Ik laat je zien hoe ik het aanpak en na afloop bespreken we samen de gemaakte foto’s. Breng je camera mee, je mag zelf ook foto's maken. Zelf de kinderen instrueren is helaas niet mogelijk, maar alleen het zien zal je zeker inspireren en genoeg handvatten geven om later zelf aan de slag te gaan.
 

Data workshop kinderfotografie 2024

- Zaterdag 6 april  (nog slechts 2 plekjes)
- Zaterdag 29 juni
- Zaterdag 7 september
- Zaterdag 12 oktober


Deze workshop wordt alleen gegeven op zaterdag (en zondag), i.v.m. beschikbaarheid van gezinnen. Wil jij liever op een andere dag, laat het me weten!

Locatie van de workshop: Mijn werkplek in Valkenswaard (Noord-Brabant)
Bij een minimale deelname van 4 personen kan deze workshop ook in Gouda plaatsvinden.

 

Aanmelden voor deze workshop

Wil je graag meer leren over kinderfotografie en ben je benieuwd naar de Playful Heart techniek? Schrijf je dan in voor de workshop kinderfotografie.

Inschrijven workshop kinderfotografie

De foto's op deze pagina waarop je mij aan het werk ziet zijn gemaakt door Esther Malmberg.

Kosten workshop Kinderfotografie

/

workshop-playful-heart-fotografie-kinderfotografie-familiefotografie-karin-verhoog-fotografie4workshop-playful-heart-fotografie-kinderfotografie-familiefotografie-karin-verhoog-fotografie1workshop-playful-heart-fotografie-kinderfotografie-familiefotografie-karin-verhoog-fotografie2

Deelname aan mijn workshop kinderfotografie kost € 349 exclusief BTW. Bij je aanmelding ontvang je een factuur voor de eerste € 100. De factuur voor het restant ontvang je 3 weken voor de workshop.

Heb jij de workshop Playful Heart voor tieners al eens bij mij gevolgd? Dan krijg je een korting van € 25! Boek je beide workshops tegelijkertijd, dan krijg je maar liefst € 50 korting!

Dit bedrag is inclusief koffie & thee met lekkers, een heerlijke lunch, een handout met praktische tips en informatie én een magical bag. Schrijf je snel in want vol = vol

Inschrijven workshop kinderfotografie

Meer info coachingstraject kinderfotografie

Meer info workshop Introductie tot Moment Design

Teacher-Sonnemans-1

 

Testimonials

/

Dit zeggen mijn klanten

"Wat een fantastische workshop is de Playful Heart workshop. In de ochtend legde Karin op een hele inspirerende manier uit hoe je deze techniek in kan zetten om kinderen en hun ouders op hun puurste manier vast te leggen. In de middag mochten wij haar volgen terwijl zij een Playful Heart fotoshoot deed met een gezin. Van heel dichtbij konden we meekijken hoe Karin al deze technieken en spelletjes inzette om het gezin op het gemak te stellen, waardoor hun plezier, geluk en liefde voor elkaar van de foto's afspatte! We kregen volop de kans om vragen te stellen en kregen na afloop ook nog een Magical Bag mee!"
- Christa
workshop Playful Heart kinderfotografie

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2024 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten