• workshop-portretofotografie-karin-verhoog-fotografie

Workshop Portretfotografie

 

Ken je dat? Dat je een foto van iemand ziet en meteen een beeld hebt van die persoon. Over hoe iemand denkt, leeft, woont...  Alsof je deze man of vrouw al jaren kent. Dat is wat een goede portretfoto doet. In een fractie van een seconde.
 

Over de workshop

In één dag leer ik je hoe je een portretfoto maakt waarop iemand echt straalt of een mooie, zakelijk krachtige uitstraling heeft.

Een foto maken van iemand alleen vraagt iets van jou als fotograaf. Jij bent degene die de persoon voor de camera moet sturen. En daarbij mag je het doel van de foto niet uit het oog verliezen. Maak je zakelijke foto's? Dan wil je een foto die past bij wat deze persoon wil uitstralen. Maak je een serie foto's van iemand alleen? Dan kan je verschillende emoties laten zien, van de schaterlach tot misschien wel een dromerige blik.

Een goede portretfoto dóet iets met je. Het is niet de weergave van een gezicht, maar de weerspiegeling van een persoonlijkheid. Zo’n foto maakt je nieuwsgierig. Wie is dit? Welk verhaal hoort erbij? Maar hoe krijg je dat allemaal op de foto?

Als Moment Designer weet ik als geen ander hoe je mensen kunt vastleggen zoals ze écht zijn. Hoe je mensen zo kunt laten ontspannen voor je camera dat ze helemaal zichzelf zijn. Dat vraagt om veel meer dan cameratechniek.

Schrijf je direct in voor deze workshop


Wat leer je tijdens de workshop portretfotografie?

Bij deze workshop ga ik er vanuit dat je de techniek van het fotograferen beheerst. We hebben het er wel kort even over, maar Ik sta niet uitgebreid stil bij camera-instellingen. Wat ik je wil leren, is hoe jij als fotograaf de mensen voor je camera kunt begeleiden, zodat ze zich écht laten zien. Zelfs als je maar een paar minuten de tijd hebt.

Ik leer je ook hoe je mensen zo voordelig vastlegt en waar je een portretfoto op beoordeelt. Kritisch kijken naar je eigen werk, zodat jouw foto’s zich op een positieve manier onderscheiden.  
 

Voor wie is de workshop portretfotografie bedoeld?

Mijn workshop Portretfotografie is bedoeld voor fotografen die regelmatig mensen alleen op de foto zetten. Voor een zakelijk portret, een informeel portret of een foto bij een artikel. In één dag geef ik je een hele nieuwe kijk op portretfotografie. Na afloop kun je in een paar minuten een portretfoto met een stralende lach maken.
 

Programma workshop portretfotografie

Voor de workshop Portretfotografie spreken we af op mijn kantoor in Valkenswaard. In de middag gaan we naar een supertoffe locatie in Eindhoven (StrijpS). ’s Morgens vertel ik je alles wat ik weet over dit onderwerp. Na een gezamenlijke lunch ga je ’s middags zelf aan de slag. Breng dus je camera mee!

Met mijn aanwijzingen maak je portretfoto’s van je medecursisten. Als de tijd het toelaat, pak ik mijn eigen camera er natuurlijk ook even bij. Je gaat naar huis met heel veel nieuwe handvatten om je eigen manier van fotograferen verder te ontwikkelen, plus een aantal verrassende portretfoto’s van jezelf.

• 10.00-10.15 uur: warme ontvangst met koffie, thee & lekkers
• 10.15-12.30 uur: theorie rondom portretfotografie
• 12.30-13.00 uur: een heerlijke, welverdiende lunch
• 13.30-15.00 uur: elkaar fotograferen
• 15.00-15.30 uur: nabespreken, tips en adviezen

 

Data workshop portretfotografie 2024

- Donderdag 16 mei
- Donderdag 19 september

 

Kun je deze datum niet, of wil jij zo lang niet wachten? Laat het me weten, in overleg passen we deze datum aan naar een dag die jou wel schikt!

Locatie van de workshop: Mijn werkplek in Valkenswaard (Noord-Brabant)
 

Aanmelden voor deze workshop

Wil je graag leren hoe je echt krachtige portretfoto's kunt maken? Schrijf je dan snel in voor mijn workshop portretfotografie.

Inschrijven workshop portretfotografie

De foto boven aan deze pagina waarop je mij aan het werk ziet is gemaakt door Esther Malmberg Fotografie.

Kosten workshop Portretfotografie

/

workshop-portretofotografie-karin-verhoog-fotografie2workshop-portretofotografie-karin-verhoog-fotografie1workshop-portretofotografie-karin-verhoog-fotografie4

Deelname aan de workshop Portretfotografie kost € 345,- exclusief BTW. Bij je aanmelding ontvang je een factuur voor de eerste € 100, de factuur voor het restant ontvang je ca. 3 weken voor de workshop. Het minimale aantal deelnemers is slechts één persoon. De groep bestaat uit maximaal 6 fotografen.

Een goede portretfoto is geen kwestie van tijd. Het is een kwestie van aandacht.

Inschrijven workshop portretfotografie

 

Bekijk hier mijn andere fotografie workshops

liefdesshoot-Loonse-en-drunense-duinen-1

Testimonials

/

Dit zeggen mijn klanten

 

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2024 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten