• workshop-portretfotografie-waalre-eindhoven-header

Workshop Portretfotografie

Ken je dat? Dat je een foto van iemand ziet en meteen een beeld hebt van die persoon. Over hoe iemand denkt, leeft, woont…

 

Alsof je deze man of vrouw al jaren kent. Dat is wat een goede portretfoto doet. In een fractie van een seconde.

 

Workshop Portretfotografie

Ik leer je in één dag hoe je zo’n portretfoto maakt.
Een goede portretfoto dóet iets met je. Het is niet de weergave van een gezicht, maar de weerspiegeling van een persoonlijkheid. Zo’n foto maakt je nieuwsgierig. Wie is dit? Welk verhaal hoort erbij? Maar hoe krijg je dat allemaal op de foto?

Als Moment Designer weet ik als geen ander hoe je mensen kunt vastleggen zoals ze écht zijn. Ik ben niet tevreden met een functionele glimlach bij goed licht. Voor mij is een portretfoto pas goed als ik erdoor geraakt word. Net als door de persoon die voor me staat. Dat vraagt om veel meer dan cameratechniek.

 

Wat leer je tijdens de workshop Portretfotografie?

Bij deze workshop ga ik er vanuit dat je de techniek van het fotograferen beheerst. Ik sta niet uitgebreid stil bij camera-instellingen. Wat ik je wil leren, is hoe jij als fotograaf de mensen voor je camera kunt begeleiden, zodat ze zich écht laten zien. Zelfs als je maar een paar minuten de tijd hebt.

Ik leer je ook waar je een portretfoto op beoordeelt. Kritisch kijken naar je eigen werk, zodat jouw foto’s zich op een positieve manier onderscheiden.  


Voor wie is de workshop Portretfotografie bedoeld?

Mijn workshop Portretfotografie is bedoeld voor fotografen die regelmatig mensen alleen op de foto zetten. Voor een zakelijk portret, een informeel portret of een foto bij een artikel. In één dag geef ik je een hele nieuwe kijk op portretfotografie. Na afloop kun je in een paar minuten een portretfoto van betekenis maken.

 

Programma workshop Portretfotografie

Voor de workshop Portretfotografie gaan we naar een supertoffe locatie in hartje Eindhoven. ’s Morgens vertel ik je alles wat ik weet over dit onderwerp. Na een gezamenlijke lunch ga je ’s middags zelf aan de slag. Breng dus je camera mee!

Met mijn aanwijzingen maak je portretfoto’s van je medecursisten. Als de tijd het toelaat, pak ik mijn eigen camera er natuurlijk ook even bij. Je gaat naar huis met heel veel nieuwe handvatten om je eigen manier van fotograferen verder te ontwikkelen, plus een aantal verrassende portretfoto’s van jezelf.

• 10.00-10.30 uur     Inloop, warm welkom met koffie, thee & lekkers
• 10.30-12.30 uur     Theorie rondom portretfotografie
• 12.30-13.15 uur      Heerlijke lunch
• 13.15-15.15 uur       Elkaar fotograferen
• 15.15-16.00 uur      Napraten, tips en adviezen

 

Data workshop Portretfotografie 2018

• dinsdag 20 maart

Locatie van de workshop: StrijpS in Eindhoven

Kosten workshop Portretfotografie

/

workshop-portretfotografie-waalre-eindhoven-5workshop-portretfotografie-waalre-eindhoven-2workshop-portretfotografie-waalre-eindhoven-4

Deelname aan de workshop Portretfotografie kost € 249,- exclusief BTW. Bij inschrijving ontvang je een factuur voor de eerste € 100,-, de factuur voor het restant ontvang je 3 weken voor de workshop. Het minimale aantal deelnemers is vier personen. De groep bestaat uit maximaal 8 fotografen.

Een goede portretfoto is geen kwestie van tijd. Het is een kwestie van aandacht.

[dit wil ik!] 

 

meer info over de rest van de workshops

liefdesshoot-Loonse-en-drunense-duinen-1

Wil jij dit ook?

Laten we kennismaken

© 2017 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten