• workshop-portretfotografie-waalre-eindhoven-header
  • workshop-portretfotografie-waalre-eindhoven-header

Workshop Portretfotografie

Ken je dat? Dat je een foto van iemand ziet en meteen een beeld hebt van die persoon. Over hoe iemand denkt, leeft, woont…

 

Alsof je deze man of vrouw al jaren kent. Dat is wat een goede portretfoto doet. In een fractie van een seconde.

 

Workshop Portretfotografie

Ik leer je in één dag hoe je een portretfoto maakt waarop iemand echt straalt of een mooie, zakelijk krachtige uitstraling heeft.
Een foto maken van iemand alleen vraagt iets van jou als fotograaf. Jij bent degene die de persoon voor de camera moet sturen. En daarbij mag je het doel van de foto niet uit het oog verliezen. Maak je zakelijke foto's? Dan wil je een foto die past bij wat deze persoon wil uitstralen. Maak je een serie foto's van iemand alleen? Dan kan je verschillende emoties laten zien, van de schaterlach tot misschien wel een dromerige blik.

Een goede portretfoto dóet iets met je. Het is niet de weergave van een gezicht, maar de weerspiegeling van een persoonlijkheid. Zo’n foto maakt je nieuwsgierig. Wie is dit? Welk verhaal hoort erbij? Maar hoe krijg je dat allemaal op de foto?

Als Moment Designer weet ik als geen ander hoe je mensen kunt vastleggen zoals ze écht zijn. Hoe je mensen zo kunt laten ontspannen voor je camera dat ze helemaal zichzelf zijn. Dat vraagt om veel meer dan cameratechniek.

 

Wat leer je tijdens de workshop Portretfotografie?

Bij deze workshop ga ik er vanuit dat je de techniek van het fotograferen beheerst. Ik sta niet uitgebreid stil bij camera-instellingen. Wat ik je wil leren, is hoe jij als fotograaf de mensen voor je camera kunt begeleiden, zodat ze zich écht laten zien. Zelfs als je maar een paar minuten de tijd hebt.

Ik leer je ook waar je een portretfoto op beoordeelt. Kritisch kijken naar je eigen werk, zodat jouw foto’s zich op een positieve manier onderscheiden.  


Voor wie is de workshop Portretfotografie bedoeld?

Mijn workshop Portretfotografie is bedoeld voor fotografen die regelmatig mensen alleen op de foto zetten. Voor een zakelijk portret, een informeel portret of een foto bij een artikel. In één dag geef ik je een hele nieuwe kijk op portretfotografie. Na afloop kun je in een paar minuten een portretfoto met een stralende lach maken.

 

Programma workshop Portretfotografie

Voor de workshop Portretfotografie gaan we naar een supertoffe locatie aan de rand van Eindhoven. ’s Morgens vertel ik je alles wat ik weet over dit onderwerp. Na een gezamenlijke lunch ga je ’s middags zelf aan de slag. Breng dus je camera mee!

Met mijn aanwijzingen maak je portretfoto’s van je medecursisten. Als de tijd het toelaat, pak ik mijn eigen camera er natuurlijk ook even bij. Je gaat naar huis met heel veel nieuwe handvatten om je eigen manier van fotograferen verder te ontwikkelen, plus een aantal verrassende portretfoto’s van jezelf.
 

•  9.45 - 10.15 uurInloop, warm welkom met koffie, thee & lekkers
10.15 - 12.45 uurTheorie rondom portretfotografie
12.45 - 13.30 uurHeerlijke lunch
13.30 - 15.15 uurElkaar fotograferen
15.15 - 16.00 uurNapraten, tips en adviezen (het kan uitlopen)


    
    
   
   

 

Data workshop Portretfotografie 2019

- donderdag 3 oktober
 

Kun je deze data niet, maar vind je deze workshop wel interessant? Laat het me weten, in overleg kan deze datum aangepast worden.

Locatie van de workshop: mijn werkplek Waalre, Noord-Brabant (vlakbij Eindhoven).

De foto boven aan deze pagina waarop je mij aan het werk ziet is gemaakt door Esther Malmberg Fotografie.

Kosten workshop Portretfotografie

/

workshop-portretfotografie-prachtige-dame-zakelijk-portretworkshop-portretfotografie-vrolijke-dame-zakelijke-fotoworkshop-portretfotografie-waalre-eindhoven-4

Deelname aan de workshop Portretfotografie kost € 295,- exclusief BTW. Bij inschrijving ontvang je een factuur voor de eerste € 100,-, de factuur voor het restant ontvang je 3 weken voor de workshop. Het minimale aantal deelnemers is vier personen. De groep bestaat uit maximaal 8 fotografen.

Een goede portretfoto is geen kwestie van tijd. Het is een kwestie van aandacht.

Ja, dit wil ik!

 

meer info over de rest van de workshops

liefdesshoot-Loonse-en-drunense-duinen-1

Testimonials

/

Dit zeggen mijn klanten

 

Wil jij dit ook?

Laten we kennismaken

© 2019 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten