• workshop-slim-ondernemen-als-fotograaf

Workshop 'Slim ondernemen als fotograaf'

 

Het opstarten van je eigen fotografiebedrijf is fantastisch, maar niet eenvoudig. Leer van mijn missers en verdien geld met jouw fotografie!
 

Herken je dit?

Je bent al een tijdje actief als (part time) fotograaf. Jouw klantenkring van vrienden en familie breidt zich steeds verder uit. Het aantal opdrachten groeit, en toch lukt het maar niet om er voldoende inkomen uit te halen. Om er écht voor te gaan. Hoe kan dat? 

Misschien vraag je je af of het aan jouw foto’s ligt. Zonder jou te kennen, durf ik te zeggen dat dat niet zo is. Waarschijnlijk zijn jouw foto’s prima, maar ontbreekt het je aan iets anders: ondernemerschap. De meest succesvolle fotografen zijn namelijk niet alleen goed in hun vak, maar ook zeer gedreven ondernemers. En dat laatste is waar deze workshop om draait. Dat is wat ik je ga leren. 

In 1 dag vertel ik je alles wat ik de afgelopen 9 jaar heb geleerd op het gebied van ondernemerschap. Ik vertel je mijn mooiste eyeopeners en blunders, en help je om een vliegende start te maken met jouw fotografiebedrijf.

 

Wees uniek

Elke fotograaf is anders, werkt anders en heeft eigen kwaliteiten. Dat is dan ook mijn eerste tip: zorg dat je anders bent dan de rest. Ik leg je graag uit waarom jij anders zou moeten zijn dan de rest én hoe jij je kunt onderscheiden.

 

Verdien het

Wanneer je net begonnen bent, is het vaak lastig om een prijs te bepalen. Vraag je te veel, dan ben je misschien bang om klanten af te schrikken. Maar vraag je te weinig, dan hou je het uiteindelijk niet vol. Ik leer je hoe je vanaf het begin een tarief kiest waarmee je geld gaat verdienen. Een tarief dat ook nog eens heel lang met je meegroeit, zodat je inkomsten stijgen zonder dat jij je prijs verhoogt. En zodat je geen klanten verliest omdat je te duur wordt.
 

Website

Hoe zorg je ervoor dat jouw website voor je werkt? Wat zet je erop en wat niet? Ik leid je rond door mijn website en laat zien welke keuze ik heb gemaakt en vooral ook waarom.
 

Portfolio

En dan is er nog een portfolio om te vullen. Hoe pak je dat slim aan? Mijn tip: doe nooit iets voor niets! Ik verklap je hoe je op een mooie manier je portfolio opbouwt en er ook gelijk geld aan kunt verdienen. Het is makkelijker dan je denkt!
 

Denk mee

Na een fotoshoot kiezen klanten hun foto’s uit. Als er iets is wat ik daarover geleerd heb, is het dat mensen hier heel graag bij geholpen willen worden. Ik leer je heel concreet hoe jij je foto’s aan de man brengt zonder klanten iets op te dringen. Zodat jouw klanten blij zijn en jij geld gaat verdienen. Sinds ik op deze manier mijn foto's verkoop, ben ik maar liefst 3 keer meer gaan verdienen! En dat ga ik jou leren, met mijn tips verkopen jouw foto’s zichzelf!
 

Ga op reis

Ik neem je mee op mijn ‘klantreis’. Wat doe ik allemaal voor mijn klanten en vooral: waarom? Door opdrachtgevers in de watten te leggen, blijven ze je een leven lang trouw. Sterker nog: ze praten erover met al hun vrienden, waardoor jouw klantenkring groeit!
 

Doe het op jouw manier

Uit ervaring weet ik: het opstarten van je eigen fotografiebedrijf gaat niet in een rechte lijn. Het is een traject met bochten en omwegen. Maar pak je het goed aan, dan is het vooral superspannend, leerzaam en inspirerend.

Ik ga je niet alles voorkauwen. Uiteindelijk is het jouw bedrijf en jouw zoektocht. Wat ik wel doe, is je wijzen op een paar klassieke ‘instinkers’ en vertellen hoe je ze kunt vermijden. Met mijn tips leg je de basis voor een succesvol fotografiebedrijf. Voor je het weet, heb je een geweldige baan in het allermooiste vak ter wereld. Dat gun ik je van harte!
 

Data workshop slim ondernemen 2024

- Woensdag 28 februari
- Woensdag 11 september

 

Deze workshop wordt standaard op een doordeweekse dag gegeven van 10.00 tot ca 16.00.
Komen deze data jou niet uit? Laat het me weten, dan kijken we samen of we een datum kunnen prikken die jou wel past. Ik ben heel flexibel!

Locatie van de workshop: Mijn werkplek in Valkenswaard (Noord-Brabant)


Slim ondernemen (1 op 1)

Wil jij liever concreet, samen met mij aan de slag om jouw fotografiebedrijf op de kaart te zetten? Boek dan nu 'Slim Ondernemen - 1 op 1.

In deze sessie (ca. 6 a 7 uur) gaan we samen kijken naar jouw bedrijf: Geen andere fotografen, alleen wij tweeën. We behandelen alle onderwerpen van de 'standaard' workshop Slim ondernemen. Maar dan echt toegespitst op jouw bedrijf!

vlinder We brainstormen samen over hoe jij anders kunt zijn dan alle andere fotografen.

Vlinder-klein We kijken samen naar jouw prijslijst en stellen deze vast op een niveau waar jij je goed bij voelt.

Vlinder-klein Ik geef je mijn eerlijke en professionele mening over jouw website. Met een paar slimme tips en kleine veranderingen haal je er meer uit. En dat hoeft niet eens zo veel te kosten.

Vlinder-klein Samen stippelen we jouw klantreis uit. We gaan bedenken wat jij kunt doen voor jouw klanten, zodat ze je nooit meer vergeten.
 

Gun jezelf een goede start

Toegegeven, voor een beginnend fotograaf is zo'n traject best een investering. Maar wel één die ervoor zorgt dat jij straks een mooi inkomen verdient met jouw fotografie. Door jezelf te ontwikkelen als fotograaf én als ondernemer, voorkom je dure fouten die je nog lang in de weg zitten. En dat maakt je werk als fotograaf een stuk leuker!
 

Aanmelden voor deze workshop

Inschrijven workshop Slim ondernemen als fotograaf

Kosten slim ondernemen

/

slim-ondernemen-als-fotograaf-springendslim-ondernemen-als-fotograaf-workshop2slim-ondernemen-als-fotograaf-workshop7

Deelname aan mijn workshop slim ondernemen kost € 395 excl BTW. Bij je aanmelding ontvang je een factuur voor de eerste € 100. De factuur voor het restant ontvang je 3 weken voor de workshop.

Dit bedrag is inclusief koffie & thee met lekkers, een heerlijke lunch en een hele uitgebreide handout met praktische tips en informatie. Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers.

De kosten van 'slim ondernemen - 1 op 1 zijn € 545 excl BTW.

 

Ja, dit wil ik!

Testimonials

/

Dit zeggen mijn klanten

 

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2024 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten