• portfoliocoaching-karin-verhoog-fotografie

Portfolio Coaching

Foto’s laten beoordelen door een professional, daar kan je echt veel van leren!

Laat jij nog wel eens een ander na je foto’s kijken? En dan bedoel ik niet je klanten, want eerlijk is eerlijk die kijken met een heel ander oog dan een gemiddelde fotograaf. Maar een andere fotograaf, een professional, iemand die vaak foto’s bekijkt en beoordeeld.

In mijn opleiding tot Moment Design & Playful Heart Teacher heb ik 30 fotosessies moeten doen (dus samen 60 stuks) en van al deze fotosessies heb ik foto’s ingeleverd ter beoordeling. Daarnaast hebben we deze allemaal besproken, want dat is het moment dat je iets leert.

Ik weet nog dat ik dat heel spannend vond in het begin, want oh jee, misschien zijn ze wel niet goed genoeg…. Pas later realiseerde ik me dat dat helemaal zo slecht nog niet was. Want als je alles goed doet valt er niets te leren. Maar juist door dingen ‘fout’ te doen en daarop gewezen te worden, ga je vooruitgang boeken.

Als ik terugkijk op die lessen dan word ik helemaal blij van binnen, wat heb ik daar veel van geleerd!

 

Anders kijken naar

Het heeft ervoor gezorgd dat ik anders naar foto’s ben gaan kijken. In eerste instantie naar mijn eigen foto’s, ik ben er kritischer van geworden. Ik kan nog steeds heel trots zijn op foto’s die ik gemaakt heb, maar ik zie ook bijna altijd ruimte voor verbetering. En daar heb ik vrede mee, want juist die kritische blik naar mijn eigen werk heeft me doen groeien als fotograaf.

Daarnaast ben ik ook anders naar foto’s van andere fotografen gaan kijken. Vooral de foto’s van fotografen die bij mij een workshop of een opleiding volgen. Regelmatig word ik gevraagd om mijn mening te geven over een serie en die kritische blik die ik heb geleerd tijdens mijn opleiding zorgt er nu voor dat ik heel duidelijk advies kan geven.

Ik kan heel trots zijn op deze fotografen om de prachtige blikken die ze hebben vastgelegd of de geweldige composities die ze hebben gekozen. Maar ik kan ook heel gericht aangeven wat bij een volgende keer net iets beter zou kunnen. En na een tijdje zie ik fotografen dan echt groeien.

 

Waarom zou je dit doen?

Omdat je als fotograaf soms een beetje blind kunt zijn voor je eigen werk. Je fotosessie was dan een groot feest, je bent ontzettend blij als je naar huis rijdt, je voelt aan alles dat je prachtige foto’s heb gemaakt. Maar is dat ook zo? Durf jij zo kritisch naar je eigen werk te kijken om toe te geven dat het hier en daar nog wel eens wat beter kan?


Dan heb ik nu iets leuks voor je!


Portfolio-coaching (per fotosessie) - € 25,- of € 45,-

- Je stuurt je 20 beste foto’s in van 1 fotosessie. Waarom van 1 sessie en niet je 20 beste/slechtste foto’s? Vooral omdat iedereen wel 1 of 2 mooie foto’s in een sessie kan maken. Maar kan je ook een echt mooie serie maken waar je klanten oprecht blij van worden?
- Ik bekijk de foto’s en geef aan wat ik er mooi en minder mooi aan vind. Ik geef je gericht advies hoe je dit in de toekomst wellicht beter zou kunnen doen. Ik ben daarbij positief kritisch.
- Beoordeel ik de serie alleen op papier? Dan kost dit € 25,- ex BTW
- Wil je een Skypegesprek (ca. 30-40 min) over deze serie, zodat je me ook vragen kunt stellen? Dan kost dit € 45,- ex BTW
 

Portfolio-coaching (5 fotosessies in 1 keer) - € 100,- of  € 180,-

- Je stuurt je 20 beste foto’s in van 5 fotosessies.
- Ik bekijk de foto’s en geef aan wat ik er mooi en minder mooi aan vind. Ik geef je gericht advies hoe je dit in de toekomst wellicht beter zou kunnen doen. Ik ben daarbij positief kritisch.
- Beoordeel ik de series alleen op papier? Dan kost dit € 100,- ex BTW
- Wil je een Skypegesprek over deze series, zodat je me ook vragen kunt stellen? Dan kost dit € 180,- ex BTW
- Dit bedrag geldt alleen als ik 5 series tegelijk beoordeel.


Aanmelden voor deze portfolio-coaching

Wil je graag echt goed advies over door jou gemaakte foto's? Geef je dan nu op!
Inschrijven portfolio-coaching

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2024 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten