• slim-ondernemen-als-fotograaf

Online Workshop 'Slim ondernemen als fotograaf'

 

De Corona-crisis hakt er goed in bij iedereen, ook bij mij. Een aantal van mijn opdrachten is verplaatst en ik hoor van andere fotografen dat het hen niet veel beter vergaat. Mijn lege agenda nodigt mij uit om dan maar eens lekker rustig aan te gaan doen, maar de ondernemer in mij wil aan de slag, vooruit in plaats van achteruit!

Het voelt voor mij als een verlenging van de rustige winterperiode, die ik gebruik voor de ontwikkeling van nieuwe workshops en het noodzakelijke onderhoud aan mijn bedrijf. Het updaten van de website, het vaststellen van nieuwe prijzen, het evalueren van mijn klantenkring en ga zo maar door. Ik investeer en maak me klaar voor het nieuwe seizoen.

En ik wil jou als startende ondernemer de gelegenheid geven om hetzelfde te doen met jouw bedrijf. Ik wil je de kans bieden sterker uit deze crisis te komen, je bedrijf op de kaart te zetten en straks echt geld te gaan verdienen met jouw fotografie. Via mijn workshop Slim Ondernemen.

 

Herken je dit?

Je bent al een tijdje actief als (part time) fotograaf. Jouw klantenkring van vrienden en familie breidt zich steeds verder uit. Het aantal opdrachten groeit, en toch lukt het maar niet om er voldoende inkomen uit te halen. Om er écht voor te gaan. Hoe kan dat? 

Misschien vraag je je af of het aan jouw foto’s ligt. Zonder jou te kennen, durf ik te zeggen dat dat niet zo is. Waarschijnlijk zijn jouw foto’s prima, maar ontbreekt het je aan iets anders: ondernemerschap. De meest succesvolle fotografen zijn namelijk niet alleen goed in hun vak, maar ook zeer gedreven ondernemers. En dat laatste is waar deze workshop om draait. Dat is wat ik je ga leren. 


De workshop

In 1 dag (of 3 avonden) vertel ik je via Skype alles wat ik de afgelopen 8 jaar heb geleerd op het gebied van ondernemerschap. Ik vertel je mijn mooiste eyeopeners en blunders, en help je om een vliegende start te maken met jouw fotografiebedrijf.

Wees uniek

Elke fotograaf is anders, werkt anders en heeft eigen kwaliteiten. Dat is dan ook mijn eerste tip: zorg dat je anders bent dan de rest. Ik leg je graag uit waarom jij anders zou moeten zijn dan de rest én hoe jij je kunt onderscheiden.

Verdien het

Wanneer je net begonnen bent, is het vaak lastig om een prijs te bepalen. Vraag je te veel, dan ben je misschien bang om klanten af te schrikken. Maar vraag je te weinig, dan hou je het uiteindelijk niet vol. Ik leer je hoe je vanaf het begin een tarief kiest waarmee je geld gaat verdienen. Een tarief dat ook nog eens heel lang met je meegroeit, zodat je inkomsten stijgen zonder dat jij je prijs verhoogt. En zodat je geen klanten verliest omdat je te duur wordt.

Website

Hoe zorg je ervoor dat jouw website voor je werkt? Wat zet je erop en wat niet? Ik leid je rond door mijn website en laat zien welke keuze ik heb gemaakt en vooral ook waarom.

Portfolio

En dan is er nog een portfolio om te vullen. Hoe pak je dat slim aan? Mijn tip: doe nooit iets voor niets! Ik verklap je hoe je op een mooie manier je portfolio opbouwt en er ook gelijk geld aan kunt verdienen. Het is makkelijker dan je denkt!

Denk mee

Na een fotoshoot kiezen klanten hun foto’s uit. Als er iets is wat ik daarover geleerd heb, is het dat mensen hier heel graag bij geholpen willen worden. Ik leer je heel concreet hoe jij je foto’s aan de man brengt zonder klanten iets op te dringen. Zodat jouw klanten blij zijn en jij geld gaat verdienen. Sinds ik op deze manier mijn foto's verkoop, ben ik maar liefst 3 keer meer gaan verdienen! En dat ga ik jou leren, met mijn tips verkopen jouw foto’s zichzelf!

Ga op reis

Ik neem je mee op mijn ‘klantreis’. Wat doe ik allemaal voor mijn klanten en vooral: waarom? Door opdrachtgevers in de watten te leggen, blijven ze je een leven lang trouw. Sterker nog: ze praten erover met al hun vrienden, waardoor jouw klantenkring groeit!

Doe het op jouw manier

Uit ervaring weet ik: het opstarten van je eigen fotografiebedrijf gaat niet in een rechte lijn. Het is een traject met bochten en omwegen. Maar pak je het goed aan, dan is het vooral superspannend, leerzaam en inspirerend.

Ik ga je niet alles voorkauwen. Uiteindelijk is het jouw bedrijf en jouw zoektocht. Wat ik wel doe, is je wijzen op een paar klassieke ‘instinkers’ en vertellen hoe je ze kunt vermijden. Met mijn tips leg je de basis voor een succesvol fotografiebedrijf. Voor je het weet, heb je een geweldige baan in het allermooiste vak ter wereld. Dat gun ik je van harte!

Data online workshop slim ondernemen 2020

Normaal gesproken geef ik deze workshop vanuit mijn kantoor in Eindhoven, maar ik bied hem nu aan als een online workshop, via Skype. Geen videotraining waarbij je geen vragen kunt stellen. Maar live, face to face, zodat je me tussendoor het hemd van het lijf kunt vragen.

Omdat veel mensen momenteel thuis werken en ook nog proberen hun kinderen in het gareel te houden, geef ik de workshop in de avonduren verdeeld over 3 lessen.

- donderdag 26 maart - van 20.00 tot ca 22.00 uur
- dinsdag 31 maart - van 20.00 tot ca 22.00 uur
- donderdag 2 april - van 20.00 tot ca 22.00 uur.

De volgende ronde is op:

- donderdag 23 april - van 20.00 tot ca 22.00 uur
- dinsdag 28 april - van 20.00 tot ca 22.00 uur
- donderdag 30 april - van 20.00 tot ca 22.00 uur.

De workshop vindt plaats via Skype.


Investering

Deelname aan mijn online workshop slim ondernemen kost € 99,- excl. BTW.

Dit is slechts een fractie van het originele tarief van € 395,- ex BTW.

Dit bedrag is inclusief een handout met praktische tips en informatie, die je kort voor de start van de online workshop ontvangt. De lunch tijdens je deelname op zondag en de koffie/thee met iets lekkers verzorg je zelf ;)

 

Extra aanbieding

Zorg jij voor extra deelnemers in deze online workshop? Dan bied ik jullie allebei (na de online training) een half uur gratis persoonlijke, individuele coaching aan, gericht op jouw bedrijf. Dit half uurtje kan je gebruiken voor ieder onderwerp waar je maar hulp bij wenst. En hoe meer kandidaten je verzamelt, hoe meer persoonlijke coaching je kunt verdienen!

Aanmelden voor deze workshop

Inschrijven workshop Slim ondernemen als fotograaf

Gun jezelf een goede start

/

slim-ondernemen-als-fotograaf-springendslim-ondernemen-als-fotograaf-workshop2slim-ondernemen-als-fotograaf-workshop7

Toegegeven, in de huidige situatie waarbij de verdiensten flink onder druk staan, kan dit toch een hele investering zijn. Maar wel één die ervoor zorgt dat jij de tijd die je nu over hebt nuttig besteedt. Je kan nu afwachten en kijken wat er de komende maanden gaat gebeuren, of je schudt de ondernemer in je wakker en gunt jezelf een geweldige start wanneer al deze ellende is afgelopen.

Ja, dit wil ik!

Testimonials

/

Dit zeggen mijn klanten

 

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2020 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten