• geluksmomentjes-loveshoot-liefdevol-koppel-veel-plezier-samen-loons-en-drunense-duinen-Karin-Verhoog-Fotografie

Geluksmomentjes: geef de liefde een zetje!

 


Tijd voor elkaar. Hoe gek het ook klinkt; juist in deze Coronatijd is dat schaars.

Natuurlijk zien we elkaar vaker dan ‘normaal’. We zitten aan dezelfde keukentafel, maar wel vaak met een laptop voor onze neus. We verdelen samen de dag: wie werkt en wie zorgt? Maar wanneer heb jij je partner voor het laatst recht in de ogen gekeken? Wanneer hadden jullie voor het laatst onverdeelde aandacht voor elkaar? En geef toe: hoe erg mis je dat?

Normaal gesproken maak je als stel bewust tijd voor elkaar. Samen een hapje eten, een avondje naar de film of een wandeling langs het strand. Tijd voor een goed gesprek of veelzeggende stilte. Voelen wat je samen hebt en daar gelukkig van worden.

In tijden van Corona gaat dat allemaal nét even anders. Je plant geen avondje uit, want dat hoeft niet. En het kan ook niet. Maar daardoor heb je dus niets om je samen op te verheugen. En de energieboost die je krijgt van een heerlijke date, blijft ook uit.

Ik weet niet hoe jij dat beleeft, maar na een avond met mijn lief kan ik er weer dágen tegen. Alleen is onze laatste date night intussen al echt heel lang geleden. We zijn heus wel zo creatief om thuis een avondje ‘uit’ te plannen. Met lekker eten, een flesje wijn en fijne gesprekken. Maar het is toch anders.

En dat bracht me op een idee…

 

Moment Design voor koppels

Zelden heb ik me zo verbonden gevoeld met mijn lief als tijdens onze eerste Moment Design fotoshoot samen. Inmiddels vijf jaar geleden. Een lieve collega-fotografe stond achter de camera. Zij liet ons ervaren wat ik inmiddels al jaren doe, maar toen nog nooit zelf had beleefd:

Je even helemaal verliezen in elkaar. In het moment.
Vergeten wat er om je heen gebeurt; dat er een fotograaf is en een camera.
Echt even alleen met z’n tweeën.
Tijd. Voor. Elkaar.

Het was magisch!

Ik herinner me nog hoe spannend ik het vond. De voorbereiding, de vragenlijst, het nadenken over wat jouw partner, jouw relatie zo bijzonder maakt. En mijn lief, och jongens, die zag er eigenlijk wel een beetje tegenop. Hij deed het voor mij. Met een beetje tegenzin. Maar hij wist me zó te verrassen met zijn oprechte woorden en gewoon, met zichzelf zijn.

Oh wat hebben we er allebei van genoten die dag. Dat weekend. De hele week erna.
Van elkaar, de totale ervaring, het samen in je kracht staan.

We liepen op wolken.

Als ik eraan terugdenk, of de foto’s bekijk, komt het allemaal weer boven.
Precies dat gun ik jou ook, júist in deze tijd.

 

Hoe werkt het?

Een Moment Design shoot voor koppels is volledig Corona-proof. Na een telefonische kennismaking stuur ik jullie een vragenlijst toe die je beide afzonderlijk van elkaar mag invullen. Die input gebruik ik om jullie tijdens de fotoshoot kleine ‘opdrachtjes’ te geven. Daarmee doorbreek ik de eventuele spanning en zorg ik dat jullie niet meer met mij en mijn camera bezig zijn, maar dat jullie je aandacht op elkaar richten.

We spreken af op een rustige buitenlocatie die jullie zelf mogen kiezen. Bijvoorbeeld een plek met en bijzondere betekenis, of een plek waar jullie graag komen. Daar ontmoeten we elkaar op anderhalve meter afstand.

Ik geef duidelijke aanwijzingen, zonder dat je hoeft te poseren. Dankzij mijn 70-200 mm lens blijf ik tijdens het fotograferen op ruime afstand. Dat is mijn normale manier van werken en doet geen afbreuk aan het resultaat. Grote kans dat je mij op een bepaald moment vergeet. Dat jullie geluksmoment de overhand neemt. Hoe gaaf is het om daar straks een tastbare herinnering van te hebben?

Even echt een geluksmomentje

/

geluksmomentjes-loveshoot-koppel-echte-knuffel-loons-en-drunense-duinen-Karin-Verhoog-Fotografiegeluksmomentjes-loveshoot--liefdevol-koppel-loons-en-drunense-duinen-Karin-Verhoog-Fotografiegeluksmomentjes-loveshoot-liefdevol-koppel-veel-plezier-samen-loons-en-drunense-duinen-Karin-Verhoog-Fotografie

In deze tijd gun ik jullie echt een geluksmomentje waar je nog dagen zo niet jaren op kunt teren! Je gaat naar huis met verse vlinders in je buik en het vooruitzicht op foto’s waarmee je die vlinders elke keer weer tot leven wekt. Een tastbaar bewijs van jullie liefde voor elkaar.

 

Gun jezelf zo'n moment van geluk, ik beloof je een heerlijke tijd samen!


Voorbeelden van fotoreportages met koppels

Boek je fotosessie hier!

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2024 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten