• schaduwfoto-gemaakt-door-dasja-dijkstra-van -schaduwfoto.nl-samenwerking-met-karin-verhoog-fotografie

Schaduwfoto: met al je dierbaren op de foto

 

Een familiefoto maken, het klinkt zo alledaags. Maar als je iemand moet missen, is het een droom die nooit meer uitkomt.
Hoe zou jouw gezin er nu uit hebben gezien?
Dat jullie niet meer compleet zijn, wordt pijnlijk duidelijk op elke foto ‘samen’. Voor sommigen een reden om nooit meer een familiefoto te maken. En dat is jammer. Want al is iemand er niet meer in levende lijve, de liefde blijft. Je vormt samen nog altijd één gezin.

Speciaal voor gezinnen zoals het jouwe maak ik schaduwfoto’s.
En dat doe ik met liefde.

 

Wat is een schaduwfoto?

Een schaduwfoto is een familiefoto waarop jullie allemaal te zien zijn. Een stralende, liefdevolle foto waarop het ontbrekende gezinslid als silhouet wordt ingetekend. Dit naar een idee van kunstenares (en portretfotografe) Dasja Dijkstra van schaduwfoto.nl.

Dasja tekent de schaduw volledig met de hand. Met veel gevoel en inlevingsvermogen maakt ze jouw dierbare voor iedereen zichtbaar. Dat kan tot in elk gewenst detail, bijvoorbeeld in houding, kleding en karakter. Of door middel van een symbool, zoals een vlinder.

Een schaduwfoto is mogelijk voor mensen van alle leeftijden. Of het nu een stilgeboren baby, een kindje, ouder of grootouder is. Mijn foto’s in combinatie met Dasja’s creativiteit geven degene die voor jou onmisbaar is, weer een zichtbare plek in jullie midden.

Samen creëren we het prachtige plaatje van hoe het had moeten zijn.
Zo wordt de persoon die in jouw hart leeft, ook door anderen niet vergeten.


Hoe wordt zo’n foto gemaakt?

Een schaduwfotoshoot is als een ‘gewone’ fotoshoot. We gaan samen op pad naar een mooie buitenlocatie die we in overleg hebben uitgekozen. Daar maken we foto’s van jouw familie, inclusief de liefde, de lol en de boevenstreken.

Door middel van spelletjes en vragen zorg ik ervoor dat iedereen zich kan ontspannen. Geen opgeprikte foto’s in ongemakkelijke houdingen, maar jouw familie ten voeten uit.

Bij het fotograferen houd ik er rekening mee dat Dasja de schaduw op een natuurlijke manier kan intekenen. En wel zo dat het samen een mooi geheel vormt, dat recht doet aan jouw complete gezin of familie.

Bij het uitzoeken van de foto's kiezen we ook samen de foto uit waar Dasja mee aan de slag gaat.

 

Leren kennen

Voor we aan de slag gaan, leer ik jullie gezin graag een beetje kennen. Ik gebruik hiervoor een vragenlijst die je thuis kunt invullen. Je kunt er alles op kwijt wat je met mij wilt delen. Dat helpt mij om de juiste spelletjes te kiezen, zodat we tijdens de fotoshoot snel met elkaar vertrouwd zijn.

Ook Dasja wil graag meer over jullie weten. Zij stuurt haar eigen formulier met vragen over degene wiens schaduw ze mag tekenen. Wat voor jongen, meisje, man of vrouw was dat? Wat typeerde hem of haar en waaraan was hij of zij te herkennen? Deze informatie verwerkt ze in haar tekening, zodat het een mooi en voor jullie herkenbaar beeld wordt.
 

Mooie samenwerking

Wil jij graag foto’s van jouw complete gezin? Bel of mail me dan, ik help jullie met liefde. Geef dan bij je boeking aan dat het om een schaduwfoto gaat. 

De fotoshoot zelf en het intekenen van de schaduw zijn twee aparte trajecten, waarbij Dasja en ik nauw samenwerken. Na jouw boeking stem ik met Dasja af en breng ik jullie met elkaar in contact. Voor het intekenen van de schaduw ontvang je van haar een aparte factuur.
 
PS Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door Dasja Dijkstra

Mix van emoties

/

schaduwfoto-gemaakt-door-dasja-dijkstra-van -schaduwfoto.nl-samenwerking-met-karin-verhoog-fotografie2schaduwfoto-gemaakt-door-dasja-dijkstra-van -schaduwfoto.nl-samenwerking-met-karin-verhoog-fotografie3schaduwfoto-gemaakt-door-dasja-dijkstra-van -schaduwfoto.nl-samenwerking-met-karin-verhoog-fotografie4

Het zien van de uiteindelijke foto is een emotioneel moment. Dit is immers hoe het had moeten zijn. Dat is verdrietig, maar geeft ook troost. De foto is een nieuw hoofdstuk in een boek dat al gesloten leek. Een gelegenheid om zijn of haar naam hardop uit te spreken.

Jouw dierbare wordt nooit vergeten.

Liefs,
Karin

Boek je fotosessie hier!

 

 

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2024 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten