Respect voor deze moeder

Respect, heel veel respect heb ik voor deze alleenstaande moeder. Zo op het eerste gezicht heeft ze een heel normaal gezin. Haar beide kinderen komen heel enthousiast aanlopen als we elkaar ontmoeten in de buurt van het natuurgebied Oud Meer in Son. Ze hebben er allemaal zin in, en ik ook!

Haar dochter oogt helemaal gezond, maar niets is minder waar. Ze heeft de chronische darmziekte Colitus Ulcerosa. Zeer zeldzaam voor haar leeftijd. Ze heeft heel veel medicatie en krijgt iedere maand een infuus met zware medicatie. Dit is een hele grote aanslag op haar immuunsysteem en daardoor is ze heel vatbaar. Ze heeft door deze medicijnen ook ontstekingen in haar knieën en enkels en kan daardoor geen lange afstanden afleggen. Haar energie is door dit alles gewoon enorm beperkt.

Haar zoon heeft o.a. moeite met drukke gelegenheden. Verder is hij heel bezorgd om zijn zusje, hij let altijd op of zijn heerlijk vrije zusje er niet vandoor gaat.
Voor deze moeder betekent dit nogal een hoop. Ze is altijd aan het zorgen, letterlijk altijd. Er is altijd wel iets om rekening mee te houden. Een tripje weg is nooit zomaar een dagje uit. Er moet ten alle tijden iets geregeld worden voor één van de twee.
Daarnaast heeft zea het zich tot missie gesteld dat haar dochter de regie houdt over haar eigen leven, inclusief haar ziekte.

Dat houdt o.a. in dat er niet onder dwang medicatie wordt toegediend, maar dat alles met respect voor én met toestemming van haar dochter gebeurd. Dit kost misschien wat meer tijd, maar het zorgt er wel voor dat dit meisje geen trauma’s oploopt van alles wat ze moet ondergaan. En daar werd ik gewoon even stil van, sterker nog het zette me aan het denken. En ik kon maar tot één conclusie komen. RESPECT!

Ik vind het dan ook super dat ik dit prachtige gezin mocht fotograferen. Deze fantastische moeder heeft deze foto’s echt dubbel en dwars verdiend!

 

Gezin---Rolstoel---Fotosessie---StrijpS---vierkant-1

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-02

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-03

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-04

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-05

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-06

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-07

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-08

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-09

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-10

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-11

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-11

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-13

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-14

gezinsfotoshoot-oud-meer-son-15

Eerst kennismaken?

Ik bel je graag

© 2023 Karin Verhoog. Alle rechten voorbehouden


Gemaakt door Ninebits met Prikkel-Teksten